Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2008 13:51 - Община дере лекарите с наеми
Автор: babavidanews Категория: Новини   
Прочетен: 3238 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             Едно от първите неща, които предприе след встъпването си в длъжност настоящата видинска кметска администрация, бе да повиши наемите на имоти!!!! И то ударно!

            Въпреки предупреждението на местните медии, че увеличението ще се окаже  непосилно за граждани и филми, Общинският съвет раболепно гласува кметското предложение. И то защото трябваше да се осигурят приходи за новоизлюпените консултанти на кмета и за неговата собствена заплата от 1500 лв.
           Днес едни от най-потърпевшите, като изключим бизнес средите, които направо пропищяха,  са местните лекари, за които предишният градоначалник - също медик, полагаше големи усилия да работят при поносими наеми. 
           Видинските здравни работници са сюрпризирани с в пъти  по-високи наеми!!! Някои плащат чинно, защото са на мнение, че срещу ръжен не се рита, други , които освен скалпел и служалка, могат и да смятат са теглили калема  и са ужасени. За наем в едно село до Видин от  джипитата се иска да  плащат колкото за наем на помещение в центъра на областния град.  Здравните служби в селата имат по-голяма квадратура и Общината не  е склонна да ги дава на части, защото  не й се правят разходи за поддръжка за останалата част. Излиза, че който до пролетта е плащал 2,40 месечно, сега  трябва да плаща 94 лева, съобщава на странитците си местният в. "Ние". 
         Определено общината работи срещу всички данъкоплатци и удря най-беззащитните- лекарите по селата, респективно - пенсионерите. Да се готвят и останалите...


Тагове:   община,   дере,   наеми,


Гласувай:
0



1. krassko - Че Вий сте цвете.
02.11.2008 12:36
В София докторите плащат по 240 отделно още толкова, че и повече за ток и парно. И за телефон по 30-40 лв.въпреки че телефон няма. И пак късно го правят, тук отдавна вдигнаха наемите. И като добавиш 280 лв на неатложното звено за събота и неделя, консумативи и лекарства за спешния шкаф разходите им на месец надхвърлят 1 000 лв. А колко фирми живеят на гърба на докторите? Като започнеш с поддръжката на компютрите и свършиш с фирмата която прибира употребените игли. По рано във всякя поликлиника имаше един спешен кабинет а сега всеки доктор е длъжен да има по две ампули противозмийски серум струват 60 лв и трайността е малка. И още колко такива глупости има за които докторите плащат. В случая говоря за личните лекари. И ако плаща и на сестра 600 лв на него му остават чисти 300-350 лв. Това е положението със здравната реформа и здравната каса. До 5-10 г като се пенсионират половината и ще докарат доктори от Индия.
цитирай
2. babavidanews - цвете ли? Абе то да удрят една с...
02.11.2008 16:12
цвете ли?
Абе то да удрят една сфера, една гилдия -иди -дойди- така и потребителите по-леко ще поемат... Ама в случая- вдигат наеми на търговци- търговците веднага вдигат цените и страдат потребителите, вдигат се административните услуги- пак гражданството пати, вдигат наеми на лекари- пациентите понасят... За град, в който безработицата е водеща, заплатите мижави- всяка мениджърска стъпка към бюджетно прибиране на пари е пагубна за населението....
цитирай
3. kostadin - Джипитата още не са проумели, че ...
08.11.2008 11:44
Джипитата още не са проумели ,че пари се събират от такси,които са напълно законни !Тряба да се поучат от стоматолозите!
Само народа няма от къде да избие чиията т.е. това са около 70 до 80 % от бъгарите.
Ако труда за прегледа ,добре или лошо заплаща нещо на лекаря нищо не пречи да се раздели наема на броя на пациентите и да им се иска такса за изпозане на кабинет.Когато се оформят документите от прегледа -по искане на здравната каса -това също е необходимо да се таксува ,като в сметката се включи труда на машинописка ,медицинският труд на сестрата и амортизацията на оборудането и подръжката му.По същият начин стой въпросът с ток ,чершафите и всички апарати ,които използа джипито.При посещения в дома, към сметката е необходимо да се впише изразходано облекло ,загуба на време при пътуането до дома и обратно.Написането на самата рецепта и нейната проверка също е разход и т.н.Когато пациента идва повторно е необходимо да се плати и за справката с състоянието му преди това т.е. лекарят прави оценка ,която здравната каса не му я заплащаАко това не се прави ,когато лекарстата не са подействували- особено много полза за пациента няма -но трудът мисловен или чиновнически, също е необходимо да се таксува...Съхранението на набъбащият архив и негоата подръжка на 2 информационни носителя ,също тряба да се запаща-разбира се от пациента.
За да стане това е необходимо лекарският съюз да се понапъне и установи новите услуги ,които ще улеснят болните граждани.
Боже, Боже колко неправда има по сета!
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930